Dengan lafaz BISMILLAH..lakaran Warkah Pengikat HATI EMAS ini dimulakan..buat peringatan diri yang serba kekhilafan ini.
ALHAMDULILLAH.. Terima kasih Ya ALLAH atas nikmat Ihsan, Iman dan Islam anugerah teragungMU Ya ALLAH..
Puji dan puja kepada ALLAH SWT, TUHAN pemilik kata-kata yang benar, indah dan tersusun. Selawat dan salam kepada Nabi MUHAMMAD SAW yang apabila berkata-kata bukan daripada nafsu tetapi segala-galanya berpandukan wahyu. Lalu, kata-katanya sentiasa singkat dan tepat.
18:10. ...Ya Tuhan kami, berilah kami rahmat dari sisiMU
dan siapkan untuk kami (keadaan) yang baik dalam urusan kami.
(QS. Al-Kahfi, 18:10)
#JusKencurElZadra
Bahan-bahan:
Kunyit
Halia
Temulawak
Cekur
Manjakani
Kunci
Temuiring
Kayu serapat
Gula kabung
Lemon
Lempoyang
Sirih
Halia Bara
Cara Minum:
Goncang
Banyakkan minum air masak selepas minum jus herba ini
2 sudu makan/ 1 sudu makan
1 kali sehari/ 2 kali sehari/ 3 kali seminggu (sebelum atau selepas makan)
Ikut keserasian
Simpan dalam peti sejuk
Khasiat:
Awet muda
Memanaskan badan dingin
Masalah keputihan/rahim
Melawaskan pembuangan air besar
Melegakan sakit sendi
Melancarkan perjalanan darah
Membuang angin
Melembapkan kulit
Atasi perut buncit
Meringankan badan
Bertenaga
Mengikut keserasian tubuh badan
Inshaa ALLAH dengan izin-NYA
ALHAMDULILLAH..
Selepas mengamalkan minum jus kencur ini
setiap pagi sebelum sarapan dan selepas makan malam selama 2 minggu secara konsisten,
badan terasa lebih ringan untuk beraktiviti dan membuang angin yang ada dalam badan.
Berat badan juga berkurang dan dapat mengawal selera makan.
Amalan pemakanan sunnah juga tidak dilupakan.
Sebiji kurma (saya suka kurma mariami)
setiap pagi dan malam sebelum tidur
diambil bersama segelas susu segar (susu kambing lagi baik)
memberikan tenaga kepada tubuh badan kita
selain dapat melawaskan pembuangan air besar setiap hari.
Alhamdulillah..
Terima kasih ALLAH.
---------------------------
#ALHAMDULILLAH.. Sakinah, Mawaddah wa Rahmah BersamaMU.. 03-03-2017M | 04-06-1438H 14:39 JUMAAT
#Road2JANNAH
#Day70/260
#Week10/37
#Month3/9
No comments:
Post a Comment